$config[ads_header] not found
Dream Houses

Före / efter: en lägenhet med karaktär, vänd mot havet

Före / efter: en lägenhet med karaktär, vänd mot havet

Livio Marrese

Beläget på kullarna i Ligurien, i den medeltida byn Verezzi, nära Genua ligger lägenheten på 70 m2 på översta våningen i ett stort stenhus, delvis restaurerat. Arkitekterna Elena Belforte och Giusi Rivoira, från Con3studio-byrån i Turin, har framgångsrikt byggt en lägenhet med en enkel och naturlig stil som bevarar äktheten på platsen.

Ägare av denna familje lägenhet, ett par med en tonåring, ville att det inte bara skulle ses som en plats för semestern men att den kunde anpassa sig till längre vistelser. Framgångsrik satsning för båda arkitekterna!

Renoveringsprojektet i korthet

Tanken: Skapa en semesterlägenhet för en familj genom att hålla charmen på platsen intakt.

Situationen: Verezzi, Ligurien, Italien.

Området: 70 m2.

Varaktigheten av arbetena: 3 månader.

För att bevara karaktären och elegansen hos de tre befintliga rummen, med välvda tak, bestämde arkitekterna Elena Belforte och Giusi Rivoira, från Con3studio-byrån i Turin, att volymerna var identiska och inte skapar avstängningar (hallar och entré). Således når man uppehållet vid terrassen och man går in i vardagsrummet för att passera från ett rum till ett annat ...

I det största rummet finns ett vardagsrum och ett litet öppet kök. De har utsikt över en terrass där utsikten är spektakulär. Rummen är inredda i de två sidorna. En av dem var ursprungligen ockuperad av köket. Det enda badrummet kommunicerar direkt med båda rummen. I alla rum i lägenheten är golvet täckt av mikrobetong: det är ett resistent och lättanpassat material vilket ger enhetlighet till lägenheten. De välvda väggarna och taken i rummen är vitkalkade.

Läs också> Alla våra rapporter om fritidshus för att ladda batterierna

Vardagsrummet har ett nytt utseende efter arkitekterna

För att respektera sällskapet och sofistikeringen av sajten valde arkitekterna neutrala färgade material som kalkgips och mikronbetong - en kompositbetong som efterliknar vaxbetong. Det ersätter de gamla plattorna och introduceras med diskretion och ljushet. Taket är skrapat och de ursprungliga freskerna, mycket skadade, lämnas kvar. De franska fönstren har bevarats, avskalats men inte målat för att bevara den rustika andan i bostaden. Få saker, atmosfären är bekväm men raffinerad. En flexform soffa "Edward "Fylld med kuddar som vetter mot de franska dörrarna, var en buffé på 50-talet fläckad i en loppmarknad, en matta boucherouite år, 70 rapporterade från Marocko.

Vardagsrummet före renoveringen

Con3studio

Livio Marrese

Blåsning av unga kök och matsal i denna semesterlägenhet

Helt byggd och täckt med mikrobetong, köket är väldigt enkelt. Den harmoniserar med golvet och väggarna täckta med samma material.

På matsalsidan kan ett möbel av murverk lagra disken. Bordet och stolarna återhämtades och målades vit.

Köket innan arbetet

Livio Marrese

Livio Marrese

Snyggt möbler för en raffinerad inredning

Den turkosa fåtöljet "Acapulco" ger en färgkänsla till rummet, när bordet och stolarna återvinns sublimat matsalen.

Livio Marrese

Livio Marrese

Ljusa rum utformade som en kokong

För detta andra hem har ägarna valt enkla möbler, nästan rudimentära, i samförstånd med platsen. En nisch i väggen används som en garderob, en trästege fungerar som en kappstång, stora lådor staplas och används för att lagra skor. Stolar ersätter sängbord. Gardinerna hänger på ett stort rep som ersätter klädstången ...

I sovrummet används ett återställt träskåp för att lagra kläderna.

Livio Marrese

Livio Marrese

I tonårens rum ger en Ikea blå metallkorg och en slaktmattor färg.

Livio Marrese

Livio Marrese

Andra inspirationer till tonårssalen: Vilken inredning för ett tonårställe?

Ett badrum är så funktionellt som raffinerat

Badrummet är väldigt tydligt. Duschen var gjord av murverk och täckt av mikrobetong som golvet, väggarna och handfatet. Båda sovrummen har direkt tillgång till detta rum.

Livio Marrese

Ritmonio "Dia 35" kran och CeramicaCielo "Bacinella" bassäng

Livio Marrese

Läs också: 20 bilder av vita badrum

En terrass och uteplatser där livet är bra

Den stora terrassen på översta våningen i huset har isolerats och är också täckt med en mikropon betong, men det är en mer motståndskraftig version som passar utomhus. En matplats ligger i loggen, i skuggan. Bordet är gjord med en 18-talets ekstoppsats på en metallställ, gjord av en hantverkare. Det oskadade området är utrustat med solstolar, att sola eller beundra utsikten över havet, kusten och Albenga, i avstånd ...

Livio Marrese

IKEA bord, stolar och lounger

Livio Marrese

För sommarkvällar är ett hörn av terrassen ordnat med stora kuddar på en murad yta, det är en liten utomhus lounge mycket populär.

Livio Marrese

Livio Marrese

Trappan leder till takterrassen och ger tillgång till lägenheten.

Livio Marrese

Arkitekterna: Elena Belforte och Giusi Rivoira, Turinkontoret Con3studio - Con3studio.it, [email protected], +39 011 88 53 13. Via Perugia 3, 10152 Torino.