$config[ads_header] not found
Dream Houses

Förvandla ett gammalt garage till ett familjehem

Förvandla ett gammalt garage till ett familjehus - På foto: "Sommar" -loungen lyckas med vinterns lounge.

PPil Agency

Allt börjar från utmaning, den av omvandla ett garage till ett bekvämt hem för en stor familj. Utmaningen var skrämmande: först få tillstånd för uppdragsändring att göra ett hem sedan skapa ljusingångar av synpunkter som inte förbiser närliggande fastigheter. Alla med a liten budget. Zooma på det här projektet atypisk arkitektonisk renovering.

Det ligger i en gammalt garage att ägarna har bestämt sig för bygga deras drömhus. För detta uppmanade de arkitekterna Agence PPil, Hortense Reynaud och Sébastien Demont. Den senare fick använda alla sina kunskaper i arkitektur för göra volymerna beboeliga och speciellt bekvämt. På programmet: skapa stora fönster, öppningsutrymmen och användning av enkla material och enkelt som stål, glas och trä. Guidad tur ...

Läs också> Renovera en ladugård i ett hus att leva

Renoveringsprojektet i korthet

tanken : Förvandla ett gammalt garage till ett varmt och ljust modernt hem.

Platsen : Ile-de-France.

Ytan : 136 m2.

Varaktigheten av arbetet : 2 år totalt.

Ett komplext arkitektoniskt projekt för detta tidigare garage

Det tog inte mindre än två år att helt renovera detta gamla bostadshus. Ursprungligen hade platsen inga öppningar. Dessa skapades med hjälp av stora genomskinliga fasta ramar, var försiktig så att de inte förbise närliggande bostäder. Utanför har den ursprungliga soffiten stängts för att skapa ett stort och trevligt rum med utsikt över trädgården. Den gamla trappan som leder till terrassen har tagits bort men dess läge är nu värd ett glasfel, en riktig inredning takfönster. Volymerna har öppnats för att göra vardagsrummet flytande och bekvämt.

-> Att läsa också> Alla våra artiklar att renovera en ladugård, gammalt hus i huset för att bo

Huset sett från utsidan. Utomhusstolar Petite Friture.

PPil Agency

Tack vare takfönster och öppningar är rymden ljus.

PPil Agency

Läs också> Renovering av ett gammalt hus: de bästa idéerna

Ett stort bekvämt och ljust vardagsrum i detta renoverade gamla garage

När volymerna var öppna var det bara arkitekterna som skulle ordna utrymmena på ett funktionellt och väldefinierat sätt. Tack vare de stora fasta ramarna i svart stål och förstärkt glas med en markant industriell stil, överskrider ljuset varje hörn av utrymmet. För att bibehålla ljusstyrkan installerades ett ljust ekgolv på ett uppvärmt golv för ökad komfort. Designmöbler och dekoration är ägare. De färgglada fåtöljerna och mattorna i matsalen ger en varm känsla till denna stora vita volymen.

Pipistrello lampa och Saarinen bord.

PPil Agency

Matsalen drar nytta av utsikten på utsidan tack vare de glaserade ramarna.

PPil Agency

Läs också> Matsal inredning: våra bästa idéer

I Kviks öppna kök är möblerna skräddarsydda för att optimera lagringsutrymmet. De vita möblerna smälter in i inredningen, medan den svarta granitbänkskivan och plintar, även svarta, påminner om de glaserade fasta ramarna. En köksö med en träbar skapar separationen mellan matsal och kök, och låter hela familjen ta sina måltider utan att kliva på dem. De tekniska elementen som huven och Astro-ljusfläckarna är inbäddade i taket, de bleknade som om de skulle ge plats åt utsidan av ljuset.

Det öppna köket, skilt från resten av vistelsen av en öbar.

PPil Agency

Vit, svart och trä klä detta kök under längden.

PPil Agency

I kontinuiteten i matsalen rymdes två salonger med olika universum. Den första ligger nära eldstaden i eldstaden, som bidrar till vinterdagarna. Behandlas i vitt smälter det också i rymden. Inbyggda garderober släpper visuellt visionen och en hyllplan har även anpassats.

Utsikt över det första vardagsrummet, nära eldstaden i eldstaden.

PPil Agency

Sommarstugan följer "vinter" -loungen.

PPil Agency

Blandning av stilar i detta "vinter" vardagsrum ...

PPil Agency

Läs också> Vardagsrumslayout

På golvet i detta familjehem dominerar färgen

Trappan som leder till första våningen behandlades som en katedral med en stor 255 matt svart vägg i Farrow & Ball och ett takfönster. På golvet släpper korridoren tre rum, ett badrum och toaletter.

Se också> Jag pryder min klättring av trappor!

Utsikt över vardagsrummet från trappan uppe på övervåningen.

PPil Agency

Takfönstret översvämmer trappan till sovrummen.

PPil Agency

I barnens och ungdomsrummen gav arkitekterna stolthet på platsen till nyanser av blått och grönt. Tack vare montering av takfönster i taket är ljuset allestädes närvarande i alla utrymmen. Den massiva larksparkett som valts mot golvet står i kontrast med färgerna på väggarna. I det första rummet valdes Oval Room Blue Shade från Farrow & Ball. Lagring under sluttningen har skapats för att spara utrymme. I det andra sovrummet, som har direkt tillgång till terrassen, tenderar färgen att det gröna vattnet. Höjdhöjdens höjd optimerar förvaringsutrymmet. I det tredje rummet har båtsängar skapats för att maximera utrymmet under lutningen. Den svarta glasramen som tillåter ljus att cirkulera i rummet, sublimeras av de ljusa vita väggarna.

Blå klär på väggarna i detta tonårstuga.

PPil Agency

Alla höjdförvaringsenheter optimerar ytan.

PPil Agency

Underliggande backar har utnyttjats för att skapa båtbäddar.

PPil Agency

Att läsa också> Måleri: bra färger och fällor för att undvika ...

Färgglada mönster pryder vattenfunktionerna i detta moderna hem

När vi går in i det här badrummet, förvånas vi omedelbart av sin pyramidvolym. I själva verket i mitten har den rektangulära öppningen i taket behandlats med ett fönster av allt som gör det möjligt att inte bara cirkulera ljuset utan också att ventilera rummet. Det andra starka elementet: badrumsplattmönster Maskrosblått, tonat i massan. Han klär på bakväggen och skapar en djup känsla i rymden. Det skifferfärgade porslinets stengodsgolv bringar ut de grafiska linjerna i kakelmönstret. Även om det är litet, har detta badrum optimerats till det maximala, vilket gör volymerna bekväma. I det svarta toaletten lägger färgglada fiskmönster en snygg fantasi och skapar rörelse på väggarna i detta lilla utrymme.

Kakel på baksidan av badrummet skapar djup.

PPil Agency

Fisken simmar i detta lilla toalettområde ...

PPil Agency

Framgångsrik satsning på arkitekterna som ansvarar för projektet. Detta moderna familjehem idag har inget att göra med den befintliga platsen. Stål och glas återkallar dock det gamla råvarans något grova utseende, medan träet och den färg som används sparsamt ger värme och komfort till detta bostadsutrymme.

Se även> För / efter: 10 små hörn redone!