Dream Houses

Före / efter: en helt optimerad 33 m2

Före / efter: en helt optimerad 33 m2

Joanna Zielinska

Beläget på 6: e och sista våningen i en byggnad på 70-talet, har denna lilla lägenhet i 10: e arrondissementet i Paris blivit helt förstörd och ombyggd. Arkitekten Charlotte Soissons Lenormand och dekoratorn Valérie Laporte-Volatier, av byrån Väggarna har öron, har omplacerat utrymmet på 33 m2, för att behålla bara de bästa.

Detta är en liten lägenhet renoverad i ett motsvarande område, men vars distribution har blivit helt omdesignad av arkitekten Charlotte Soissons Lenormand och dekoratorn Valerie Laporte-Volatier, byrån har väggarna öron. Denna studio i Paris, pied-a-terre av ett professionellt boende i Marseille, erbjuder sig ett andra liv, fyllt med utrymme och glädje.

Renoveringsprojektet i korthet

tanken : renovera utrymmet på en 33 m2 för att göra det mer funktionellt för en Marseille kvinna som arbetar i Paris.

Ytan : 33 m2.

Platsen : I 10: e arrondissementet i Paris.

Varaktigheten av arbetet : 2 månader och en halv.

Kostnaden för arbetet : 30 000 euro HT.

Byggande av ett riktigt sovande område på 33 m2

Att behöva bo i den här lägenheten under större delen av veckan ville ägaren, ursprungligen från Marseille, ha ett bekvämt utrymme. Att ha ett isolerat sovande område från resten av huvudrummet var således uppenbart för att kunna skilja upp vila och arbete från vardagen.

Se även> Uppdelningar eller separationer: ett rum, två utrymmen

Rum att leva före arbetet

Väggarna har öron

Rum att leva efter arbete

Joanna Zielinska

Arkitekten och dekoratören valde att bygga en partition för att lämna utrymme för en säng bakom sig. För att undvika att mörka rummet, vilket var ägarens stora rädsla, bestämde sig de två yrkesverksamma för att placera en verkstadskupé. Också mycket önskat av klienten, tillåter denna baldakin att låta det naturliga ljuset från vardagsrummet, till sovplatsen.

Joanna Zielinska

För att inte röra upp utrymmet på golvet eller väggen, vare sig med inbyggda möbler eller hyllor, hade arkitekten och dekoratören idén att skapa nischer. En urtagning som ger intryck av att ha en säng inbyggd i väggen, var skulle komma elementen i sovplatsen. Funktionellt, denna lösning undviker också överbelastning av rummet.

Ett kök anordnat i två djup för att optimera utrymmet

Efter flera föreslagna versioner och många diskussioner med ägaren är det den nuvarande planen som valdes. Det gamla köket har helt förstörts för att göra plats för ett fullt öppet kök. En konstruktion i olika nivåer gynnades, och minst cm2 optimerades. Kylskåpet är inbäddat i hörnet för att lämna passagen tydlig och därmed accentuera denna rymliga och ljusa volym.

Att läsa också> Att organisera ett öppet kök, i längd, små ...

Köket innan arbetet

Väggarna har öron

Köket efter arbete

Joanna Zielinska

Om den byggdes i två djup är det på grund av de tekniska kolumnerna bakom väggen. En teknisk begränsning som de två proffsen spelade för att erbjuda ett estetiskt och praktiskt utrymme. För att övervinna denna begränsning hittade nischer, målade med en Chappell Green av Farrowand Ball, sin plats i köksområdet. Detta ger en snygg pep till denna obefläckade vita inredning i mitten av Ikea köksmöbler.

Joanna Zielinska

Ovanför köket och badrummet sattes ett falskt tak på plats. Detta gjorde det möjligt att integrera fläckar, för intensiv och diskret belysning. Arkitekten och dekoratorn använde den gamla strålen, där partitionen klipptes, för att lättare bygga det falska taket.

En lägenhet med neutral inredning och pep åt gången

Posten har tagits bort för att öppna direkt i vardagsrummet. Studion är en pied-à-terre, klienten ville ha "det minsta läget" när det gäller möbler. Hon ville inte vara rubbad med alltför skrymmande saker. Hon ville inte ha ett stort matbord för att rymma gästerna. Därför fann hon sig ett litet bord med två stolar i formica i en liten butik i hörnet, som hittar sin plats i vardagsrummet.

Joanna Zielinska

Hyresvärden ville ha en ljus lägenhet för att accentuera utomhusljuset. Men paradoxalt tyckte hon också om trendmönster och pepfärger. Hon hade en riktig förälskelse på denna Sanderson tapeter med blommiga och färgstarka motiv. Bakgrund som validerats av teamet. Faktum är att denna renovering var en kontinuerlig utbyte mellan professionell och kund. De valda idéerna är en riktig blandning mellan ägarnas, dekoratörens och arkitektens idéer.

Dekorativ sida, det är tydliga och moderna möbler som ägde rum i lägenheten. 70-ters rutig parkettbräda har ersatts av en ljust ek laminatbräda. För resten var målet att spela på nykter och fräscha nyanser och lägga till små färgfärger, i linje med tapeten. Som till exempel denna grå soffa, med lätta träben, La Redoute Interiors, som kommer att älska Maisons du Monde kuddar, mönster och trendiga färger.

Rum att leva före arbetet

Väggarna har öron

Rum att leva efter arbete

Joanna Zielinska

Joanna Zielinska

Ett helt omdesignat badrum

Avsluta badkaret, som tog upp för mycket utrymme, föredrog ägaren att duscha i sin lägenhet, för sin bekvämlighet. För att ytterligare optimera utrymmet har separationen av de enskilda toaletterna tagits bort. Toaletterna har integrerats i badrummet, rymligare.

WC med verk

Väggarna har öron

Badrum innan arbetet

Väggarna har öron

Badrum efter arbete

Joanna Zielinska

Inuti kommer Ikea vitlackade möbler att blandas med inredningen. Utvidgningen av badrummet gjorde det möjligt att integrera tvättmaskinen och att glida den under tvättstället. För att undvika att förlora detta utrymme har arkitekten och dekoratören privilegierat en port till skiljevägg, mellan köket och badrummet. Detta gjorde det möjligt att installera en handduksstång bakom dörren, bredvid badrummet.

Joanna Zielinska

När det gäller kakel och trovärdighet hade ägaren antytt på hennes enorma lust att ha cementplattor. Kakel från Mosaïc Del Sur tog sedan sin plats på golvet, bredvid en parisisk tunnelbana typ credenza från Leroy Merlin, på väggen.

Joanna Zielinska

Lägenhet plan före arbete

Väggarna har öron

Lägenhet plan efter arbete

Väggarna har öron

Hitta mer förverkligande av arkitekten Charlotte Soissons Lenormand och dekoratorn Valérie Laporte-Volatier, av byrån les Murs, har öron, på deras profil Côté Maison Projets