Dream Houses

En 70 m2 i Milano mellan modernitet och tradition

En 70 m2 mellan modernitet och tradition i Milano

Nicolas Mathéus

detta 70 m2 var helt metamorphosed av den italienska arkitekten Giuliano dell'Uva. När han besökerlägenhet för första gången är rymden a två rum mörkt och gammalt.... Idag är detta en chic plats med moderna linjer och italiensk design ! Discovery.

Genom att ge livet tillbaka till en traditionell lägenhet i hjärtat av Milano, Giuliano dell'Uva andades a färgglad modernitet och grafik samtidigt som man behåller föremål från det förflutna. Beläget i en klassisk byggnad från början av 1900-talet, borgerlig tradition, 70 m2 skars i två oattraktiva bitar, ett mörkt kök och ett badrum med gamla väggar ... Zooma på detta renovering.

Se även> En familjelägenhet i Milano

En lägenhet som spelar med ljus och färger

De två fönstren i lägenheten lämnade hoppet att leka med naturligt ljus för att designa ett enda utrymme. Hela strukturen krävde en allvarlig rehabilitering. Det måste anpassas till den som skulle bo där. En vänlig vän till arkitekten, en ung ensam advokat, ville ha både ett intimt bo och ett utrymme som är tillräckligt stort för att vänner ska kunna känna sig välkomna.

Umberto Pintores blå neonljus badar entrén i en orealistisk atmosfär. Graal Console, Opinion Ciatti och Xanti Schawinsky Table, 1970.

Nicolas Mathéus

Fria och färgglada målningar utställas i garderober fodrade med Simone Livio-tyger. På bordet Ciatti åsikt, staging objekt - flaska Entratalibera, vas Venini, vintage keramik - under ljuskronan Ingo Maurer. 50s stolar, Rosanna Orlandi och Cerruti Baleri design stolar. Avföringar, yttrande Ciatti.

Nicolas Mathéus

En bibliotekskolonn, som är gjord för att mäta i köket, är inbäddad i bänkskivan i rostfritt stål och gömmer vattentanken i diskbänken.

Nicolas Mathéus

Nicolas Mathéus

Nicolas Mathéus

För att uppnå denna balans väljer Giuliano dell'Uva att skapa en kontrast genom att introducera samtida starka linjer i den gamla miljön. Skiljeväggen mellan de två rummen skärs för att förstora utrymmet samtidigt som dess separationslinje hålls markerad med en remsa av svart metall, ett spår av minne och symbolisk skillnad mellan vardagsrummen.

På samma sätt skapar växlingen av de ursprungliga dörrarnas färg och förbättringen av deras formningar en rytm mellan baksidans olika funktioner.

De positiva negativa dörrarna, det svarta metallbandet inläggningar och taken punkterar de olika områdena i livet.

Nicolas Mathéus

En Milano lägenhet full av historia

Arbeten ger ibland glada överraskningar. Det, till exempel, under vardagsrummets dammiga tapeter, upptäckte väggmålningen från början av 1900-talets färger bleknade men inte utrotade. För att hålla absolut. I köket försvinner skåpen och ger plats åt nischer som är fodrade med tyger med grafiska och dekorativa vibrationer.

Dörren öppnar sig i vardagsrummet med gamla väggskulpturer: Edra soffa, Campana brothers Brasilia bord, sjuttiotalet fåtölj, Le Corbusier vägglampa, Nemo-Cassina och Ingo Maurer golvlampa, Zettel.

Nicolas Mathéus

Eldstaden och golvet står i kontrast med Simons Livio-tyger på sängen och Luciano Romans fotografi. Det traditionella badkaret är en del av inredningen.

Nicolas Mathéus

modern säng, med blå och vit duvet

Nicolas Mathéus

Fönster på innergården, rummet där personliga minnen glider i jongluggor mellan Livio de Simones tyger och tidigare föremål, skorstenen och cementplattorna.

I omklädningsrummet, den trendigaste utvecklingen i Milano

Nicolas Mathéus

Duschrummet identifieras av en lättram som stängs av en skjutdörr med textilmotiv placerad under glas.

Nicolas Mathéus

På toaletten, tapet Fornasetti med lampa Konstantin Grcic, Flos.

Nicolas Mathéus

Några ord om arkitekten av denna prestation

Om de olika projekten i den här napolitanska arkitekten har släppt dig, vet att han undviker någon klassisk scenografi och komponerar ett nutidsspel från tyger av Livio de Simone, som han är den konstnärliga regissören av material, av konflikter i en konstant vilken gör sin stil ... börjar med starka färger och grafiska linjer.

Giuliano dell'Uva, Zstudioarchitetti.it; [email protected]