Dream Houses

Före / efter: 40 m2 uppgraderad

Stämningen är markerad av färger och föremål från Afrika.

Guirao Gregory

Det var ett ohälsosamt hus, i ruiner kan vi även säga, i centrum av Bordeaux. Alexandre Stiers, från byrån OYAT Architects (Alexandre Stiers & Fred Sauger), gjord en trevlig plats för livet mycket ljus, från 40 till 60 m2. Besök.

Det var liten chans för någon annan än honom att märka och speciellt vill inte passa denna gourbi. Alexandre Stiers, ser bortom närhet av platsen, det ödmjuka taket och köper denna "lägenhet". Från det befintliga har det hållit nästan ingenting, om inte det viktigaste: väggarna och strålarna. Dock begränsade detta trapezformala utrymme (3 m breda trädgårds sida och 4 m gata) på 1 våning till mer kreativitet. Och så byggde han en charmig lägenhet på 4 nivåer, med veranda och soplex, som trampade passagen 20 märkbara m2.

Läs också> 85 m2 under taket på en gammal bondgård

Renoveringsprojektet i korthet

Var? Bordeaux centrum.

Area? 40 m2 före arbetet, 60 m2 efter.

Tanken? Maximera utrymmena så att de är trevliga att leva för ett par.

Budget? Tight.

Guirao Gregory

Redesign utrymme för en ny lägenhet

Denna lägenhet har arvet nästan ingenting av den gamla byggnaden, förutom stenmurar, angränsande hus och balkar. Här har Alexandre Stiers förvandlat allting. Men arbetet var inte enkelt: "På en plats så liten och smal är allt mer komplicerat." "Snart är allt mättat och du måste rita en cirkulation och bekväma utrymmen", börjar arkitekten.

Se även> Råd och faciliteter för arkitekter och inredare

Ny trafik skapas.

Guirao Gregory

Utnyttja en takhöjd på 3,20 m skapade arkitekten olika nivåer i detta hus. En mezzanine att starta och en souplex, precis nedanför. Arkitekten lyckades utnyttja utrymmet genom att ta bort ca 10 m3 jord och nedsteg denna nya nivå under grunden. Där skapades ett badrum och, alltid lägre, en dressing.

Ny cirkulation slutfördes.

Guirao Gregory

Läs också> Renovera ett elakt hus med 10 idéer

Gör den lilla lägenheten ljus

Det var också nödvändigt att ta med mer ljus istället. Arkitekten hade ett glastak byggt med utsikt över trädgården. På övre delen användes en dubbelruta förstärkt mot solens strålar. På sidan ersatte den sandblåsta glasrutan det första blockverket. Det låter sålunda ljuset (hela södern) och blockerar kvarterets indiskretioner. Denna stora baldakin främjar naturlig belysning i hela huset. Det var här han höll det lilla köket i L.

Läs också> 15 linjära kök som gör att du vill!

Guirao Gregory

Helt öppen plan, fördelar rymden ibland från fönsteröppningar på gatan, ibland de på trädgårdsidan.

Litet kontor arrangerade i ett hörn av rummet.

Guirao Gregory

På båda sidor av räcken placerades två persienner. De ger ägarna och den gäst som stannar på övervåningen nödvändig integritet.

Guirao Gregory

Men bara mezzaninen drar nytta av detta dubbel exponering. Men när som helst på dagen är huset ljus.

Mezzaninen fungerar som ett TV-hörn, kontor eller gästrum, efter behov.

Guirao Gregory

När det gäller konstgjord belysning, appliqués på väggen delta på kvällen, intrycket av storhet i vardagsrummet, utan att skada charmen i detta utrymme. Längst ner strålkastare är försänkta i ett falskt tak.

Bibliotek i hemmagjord vardagsrum.

Guirao Gregory

En hälsosam och ansvarsfull renovering

Renoveringen ansågs vara så hälsosam som möjligt. Liten placo, pro har privilegierade naturmaterial! han valde att behålla uppenbar sten väggar och angränsar dem till lime.

Formen / huvudgolvet döljer en lucka som ger tillgång till ett fönster genom vilket tidigare huset levererades med kol. Den här, som inte hade någon nytta, ersattes av ett fönster för att tända souplexen.

Guirao Gregory

den träbalkar var sandblästrade. Om hela golvet har ändrats har Alexandre Stiers privilegierad massiv tallparkett. Från samma träde insåg arkitekten dörrarna till hans förvaring och trappens trappor.

Skjutdörren är en av de få "stängningarna" av detta interiör. Gjord av tall, är det fortfarande samordnat med golvet och möblerna.

Guirao Gregory

På ett allmänt sätt värmer träet atmosfären i denna mineralplats. Det ger i sin tur det rustika och naturliga utseende som paret letade efter.

Slutligen, när det gäller värme, föredrog archi en pelletskamin: "Denna utrustning är hypereffektiv, ekologisk och mycket ekonomisk", tillägger han.

Guirao Gregory

En deco återhämtat behärskas

"Inredningen var antingen chinée eller skapad från början, vårt interiör är levande, det har en historia, det är inte perfekt, det ser ut som oss, säger Alexandre Stiers. Soffan, soffbordet, fåtöljet och några stolar hittades på gatan, sedan patched upp. Bokhyllan och matbordet gjordes med egna händer.

Läs också> Deco loppmarknad och återvinning: de bästa idéerna

Alexandre Stiers och hans fru gjorde egna kuddar.

Guirao Gregory

Arkitektens fru bodde 15 år i Sydafrika. Detta har starkt påverkat inredningen atmosfären.

Guirao Gregory

Samma sak på utsidan: "Vi sänkte väggen något för att mildra separationen och låta vegetationen växa. Terrassen var tvungen att stanna i sin juice för att bevara ett intryck av det befintliga, samtidigt som denna nya fasad integrerades i sin omgivning avslutar han.

Guirao Gregory